Početak Erasmus projekta za roditelje i mališane – CARE2LEARN

/ / Blog, CARE2LEARN, Erasmus+, I-IV, Kombinovani, Nacionalni, Uncategorized, V-VIII / 25.01.2022

Početak Erasmus projekta za roditelje i mališane – CARE2LEARN

Uspešno održan prvi sastanak uz entuzijazam i nemerljivu ljubav prema deci

Početak škole predstavlja jedan od najznačajnijih događaja u životu svakog deteta. Zajedničke aktivnosti roditelja i budućih učenika osmišljene su kako bi se usvojile potrebne veštine koje će im omogućiti da se spremni upuste u ovu ozbiljnu avanturu. Potrebno je da budući učenici steknu osnovne radne navike i osnaže socioemocionalne kompetencije još u najranijem uzrastu, kako bi bili u mogućnosti da izgrade zdrave odnose sa drugima i da se prilagode novoj sredini. Ujedno, važno je da ih roditelji prate na tom putu i da im pruže neophodnu podršku i oslonac.

Projekat CARE2LEARN zvanično je otpočeo u decembru 2021. održavanjem sastanka partnera u Zagrebu. Na njemu su se susreli predstavnici Savremene osnovne škole, Udruženja roditelja „Step by step”, koje je i upriličilo ovaj sastanak, i profesorke sa Učiteljskog fakulteta u Zagrebu. Predstavnici partnerske kompanije sa Kipra – „Emphasys Centre” – sastanku su se pridružili onlajn.

Početni sastanak u vezi sa projektom CARE2LEARN protekao je u detaljnom komentarisanju ključnih pitanja, poput metodoloških okvira projekta, dogovorenih alata koji će biti u upotrebi, podele dužnosti, rokova, kao i u razmatranju eventualnih rizika i načina na koji se mogu prevazići. Usaglašeni su stavovi u vezi se spornim pitanjima oko projekta i vreme je provedeno kvalitetno, u konstruktivnim razgovorima.

Ono što je zajedničko za koordinatore ovog projekta jeste ogroman entuzijazam svake strane, nemerljiva ljubav prema deci i onome na čemu se radi, odnosno motivacija za progresom i pronalaženjem novih načina koji će pomoći deci i roditeljima da spremni započnu novo poglavlje i široko otvore vrata obrazovanja.

U vreme praznične čarolije koja je osvojila Zagreb u decembru, početak projekta obeležen je toplom atmosferom upoznavanja, dogovorima o prvim projektnim aktivnostima, ali i druženjem uz planiranje narednih susreta, sa zajedničkom vizijom o lepšoj budućnosti.