Predškolci u poseti Savremenoj: Super je, hoćemo ovde u školu!

/ / Blog, I-IV, Kombinovani, Nacionalni, V-VIII / 14.02.2020

Predškolci u poseti Savremenoj: Super je, hoćemo ovde u školu!

Mališani iz beogradskih vrtića proveli su zabavan i poučan dan u Savremenoj osnovnoj školi. Zabavljali su se, družili sa nastavnicima, isprobali sve ono što pruža najmodernija osnovna škola u regionu i, na kraju, prepuni utisaka otišli kući sa istom porukom: „Ovde je super, hoćemo da idemo u ovu školu!”

Veliki broj predškolaca koji je u obilasku Savremene osnovne škole bio sa svojim vaspitačima imao je priliku da se oproba i uživa na pet radionica:

  • VR 9D Starship;
  • STEM table i pokretanje robota;
  • VR naočari;
  • Napravite igricu;
  • iPad kviz o bajkama.

Proveli su nezaboravan dan družeći se sa vršnjacima iz drugih predškolskih ustanova, naučili mnogo toga novog i upoznali se sa svim mogućnostima u Savremenoj osnovnoj školi.

Mališani iz vrtića proveli zabavan dan u Savremenoj školi

Vreme je proletelo

Po dolasku kod nas predškolci su bili pomalo stidljivi, verovatno impresionirani „velikom školom” o kojoj su im pričali i za koju se pripremaju, ali je strah ubrzo nestao. Vaspitači sa kojima su došli i nastavnici Savremene osnovne škole pomogli su im da se opuste, a onda je počelo uživanje.

Rastrčali su se, podelili u nekoliko grupa kako bi svi dobili priliku da učestvuju u radionicama i vreme u Savremenoj im je proletelo.

– Bilo je sjajno, ovo je super škola. Igrali smo se, družili i ne znam zašto svi pričaju da je polazak u školu strašan kad je škola veoma zanimljiva. Samo mi je žao što nismo mogli da ostanemo još duže – oduševljeno kaže jedan od mališana.

Glavna atrakcija – VR 9D Starship

Beogradski predškolci bili su izuzetno zainteresovani za sve radionice, ali kada je na red došla vožnja 9D VR Starshipom, mališani su ostali bez daha. Po šestoro njih moglo je u isto vreme da se provoza svemirskim brodom i poseti planete Sunčevog sistema, prošeta zvezdanim stazama ili se vrati u prošlost i druži sa dinosaurusima.

– Deca su bila toliko uzbuđena zbog onog što ih očekuje u Savremenoj da smo danima odbrojavali vreme do polaska. Stvarno su uživali u ovoj IT turi i sigurno ćemo o njoj još dugo razgovarati u našem vrtiću – rekla nam je jedna vaspitačica.

Mališani su tokom posete u Savremenoj osnovnoj školi imali i posluženje, kao i mogućnost da obiđu study hubove, školsku biblioteku i prostor za odmor i rekreaciju, a na kraju su dobili i sitne znake pažnje koji će ih podsećati na ovo lepo iskustvo.


Leave a Comment