Učenici Savremene osnovne škole kod kuće

„Savremena kod kuće” iz ugla učenika: Pročitajte zašto se trećacima sviđa učenje na daljinu

/ / Blog, I-IV, Kombinovani, Nacionalni, V-VIII / 30.03.2020

„Savremena kod kuće” iz ugla učenika: Pročitajte zašto se trećacima sviđa učenje na daljinu

Učenici Savremene osnovne škole doživljavaju učenje od kuće na stvarno drugačiji način!

Baš zbog toga učitelji i nastavnici srpskog jezika u Savremenoj, ubrzo nakon što je počelo održavanje nastave putem DL platforme, podstakli su svoje učenike da objasne na koji to način oni provode jedan dan u karantinu i šta je to što im se najviše sviđa kod ovakvog učenja.

Pročitajte radove trećaka Hajdi Gajić i Mihajla Rodića.

„Umesto da idemo u školu, škola dolazi kod nas”

Hajdi Gajić iz III-1 u svom radu objasnila je zašto je njena škola divna i šta joj najviše nedostaje. U narednim redovima pročitajte njen sastav.

Jedan moj dan u izolaciji

Ovih dana naš život se dosta promenio od uobičajenog, iznenada. Ne možemo da radimo stvari koje obično radimo, na primer da idemo u šetnju, na razne aktivnosti, pa čak i da idemo u školu! Stvarno je čudno.

Ali zato moja škola ima opciju da moja učiteljica snima časove koje mi možemo da gledamo od kuće. Umesto da mi idemo u školu, škola dolazi kod nas! Zar to nije divno? 

Obično ustanem, pa mi onda krenu časovi. Nekada gledam Live, a ponekad odem u arhivu i pogledam u toku dana časove. Moja učiteljica se trudi i imam utisak kao da sam u školi i da ništa ne propuštam. Čak i domaće zadatke radim sa učiteljima iz škole zato što nam i to snimaju. Kada dođe slobodno vreme, ja i tada uključim naš Classroom i igram kvizove sa svojim školskim drugarima. 

Stvarno mi nedostaju drugari i učiteljica, ali znam da će ovo proći brzo, a do tada ćemo se družiti na ovaj način.

Hajdi Gajić, III-1

„Dopada mi se ovakav način učenja, ali mi nedostaju učitelji i drugari – naše SVETO 3”

Mihajlo Rodić, Hajdin drugar iz odeljenja, imao je slične impresije i utiske o savremenom učenju od kuće. Ovo je njegov rad.

Jedan moj dan u izolaciji

Mart 2020. godine je mesec kada sam morao da prestanem da idem školu. Razlog zašto ne idem u školu je nastanak pandemije koronavirusa. 

Kada su nam rekli da nećemo ići u školu, pomislio sam, zamislio sam se i zapitao kako ćemo da učimo? Moja osnovna škola „Savremena” našla je i za to rešenje. Preko DL platforme svakodnevno gledam svoju učiteljicu Mirjanu Ilić na ekranu svog laptopa. U početku mi je bilo neobično jer sam navikao na svoju učionicu i svoje drugare. Sada sam se već navikao na ovakvo učenje. Ujutru posle doručka sednem u svoju sobu i ulogujem se na DL platformu. Sačekam da mi krene Live class. Ponekada ne pratim uživo, već odem na Live-Class archive. Tada mogu da pogledam sve propuštene časove ili da utvrdim znanje iz srpskog, matematike, prirode i društva i engleskog. Jednom sam imao 20-minutnu proveru iz matematike. Drago mi je što mogu da vidim i čujem svoju učiteljicu. Ona divno predaje, a ja zapisujem ono što mi učiteljica kaže. Ako nešto ne stignem da zapišem, ja vratim ili pauziram predavanje. Kada završim svoju obavezu za taj dan, moja mama slika sve što sam uradio i pošalje učiteljici da vidi da li sam dobro uradio. Vrlo mi se dopada ovakav način učenja, ali mnogo mi nedostaju moji drugari, naše „SVETO 3”. Nedostaje mi učiteljica, kao i učitelj Dragoljub, teacher Melanija i svi koji rade u školi.

Nadam se da će ovaj virus brzo proći da bismo mogli da se vratimo u škole, a do tada biću vredan i svakodnevno ću učiti uz moju „SAVREMENU”.

Mihajlo Rodić, III-1

Iz ugla roditelja: „I Savremena odlično radi svoj domaći zadatak”

Obratila nam se i Mihajlova mama Sandra. Prenosimo vam njene reči.

Nažalost, zbog vanrednih okolnosti koje su zadesile ne samo našu državu već gotovo čitav svet, prinuđeni smo da skoro svi ostanemo izolovani u kućama. Kako deca, tako i mi navikli smo se brzo na novonastale promene.

Pitanje koje je sve nas roditelje mučilo, osim zdravlja, jeste kako će deca završiti drugo polugodište? Osnovna škola „Savremena” taj zadatak odlično ispunjava. Učenje na daljinu je nešto novo kako za dete, tako i za nas roditelje ,a sigurna sam i za mnoge učitelje i nastavnike.

Svakodnevno sa detetom proverim šta je uradio, da li je uradio domaći i da li je sve razumeo. DL platforma je odličan način učenja na daljinu, jer se predavanje može pratiti uživo, može da se pauzira, vrati, pogleda ponovo… Brojne su mogućnosti. Zaista, imamo sreću što Mihajlova učiteljica ima puno strpljenja i razumevanja pa nam pomaže kod bilo kojih nedoumica u vezi sa gradivom ili domaćim. Moram da spomenem i Classroom, gde učitelj Dragoljub na zanimljiv način pomaže deci oko izrade domaćih zadataka i izvodi odlične eksperimente.

Sve pohvale kako za učitelje, tako i za ceo tim OŠ „SAVREMENA” jer dan u izolaciji brzo prođe.

Sandra Rodić, Mihajlova mama

Narednih dana nastavljamo da vam prenosimo utiske učenika u rubrici #savremenakodkuće. Pazite na zdravlje!


Leave a Comment