Savremeni osnovci pisali pesme na engleskom jeziku

Savremeni osnovci kao veliki pesnici

/ / Blog, I-IV, Kombinovani, Nacionalni, V-VIII / 19.05.2020

Savremeni osnovci kao veliki pesnici

Ko to kaže da je učenje od kuće monotono i dosadno?

Ne, ukoliko imate dobru ideju, veliki talenat i ogromnu želju da usvajate nova znanja, veštine i da se svakodnevno usavršavate, onda vas fizička distanca neće sputati. Naprotiv, daće vam vetar u leđa i naterati da izvučete ono najbolje iz sebe.

Baš kao što su to učinili učenici četvrtog razreda na času Globalnih perspektiva.

Milica Trikić je napisala pesmu o školi

A sve je krenulo kao neobavezna priča o tome šta savremenim osnovcima najviše nedostaje u ovim vanrednim okolnostima, odnosno kako provode svoje vreme kod kuće. I mic po mic, reč po reč, teme za razgovor su se same nametale da bi na kraju od njih nastale prelepe pesme.

I to napisane na engleskom jeziku!

U njima su savremeni osnovci na sebi svojstven, pomalo šaljiv način objasnili kako se oni osećaju kad ne mogu da idu u školu i kako se snalaze u učenju na daljinu. Kroz rimu i u formi stiha, opisali su koliko im znači što su u svakodnevnom kontaktu sa svojim drugarima, kako provode slobodno vreme i na taj način celom svetu pokazali kakvi veliki umetnici su skriveni negde duboko u njima i samo čekaju trenutak da dođu do izražaja.

Za svaku pesmu koju su napisali zaslužuju jedno veliko bravo, a nadamo se da je ovo samo početak i da će nas još mnogo puta obradovati svojim pesmama.