Đaci u školi sa paketićima

Savremeni osnovci pokazali humanost i obradovali vršnjake

/ / Blog, I-IV, Kombinovani, Nacionalni, V-VIII / 28.01.2020

Savremeni osnovci pokazali humanost i obradovali vršnjake

Učenici Savremene osnovne škole ne samo da su odlični đaci već su pokazali i kako izrastaju u ljude velikog srca.

To su dokazali u humanitarnoj akciji „Za naše”, koju organizuje Grad Beograd, na čiji poziv se i Savremena osnovna škola pridružila akciji. Cilj ovog humanog projekta je da se prikupe paketići za decu koja žive u krajevima koji su devedesetih godina prošlog veka bili zahvaćeni ratom na prostoru današnje Republike Hrvatske.

Skupljene igračke, školski pribor i slatkiši

Prateći smernice koje su dobili od organizatora ovog humanitarnog projekta, savremeni osnovci su svojim vršnjacima kojima je to najpotrebnije poklonili veliku količinu školskog pribora, igračaka i neizbežnih slatkiša, zbog čega će se oni kojima su ti darovi namenjeni pogotovo obradovati.

Jedan od nezaobilaznih ciljeva obrazovanja u Savremenoj osnovnoj školi jeste i razvijanje empatije kod dece, što je kroz ovu akciju Grada Beograda dobilo i svoju praktičnu potvrdu. Ponosno ističemo da su u akciji „Za naše” učenici Savremene osnovne škole prikupili veliki broj igračaka za decu od 6 do 12 godina.

Dobri učenici rastu u dobre ljude

Učenici Savremene osnovne škole i njihovi roditelji rado se odazivaju humanitarnim akcijama svesni da njihovo malo nekome znači mnogo. Upravo zbog toga, učešće u akciji „Za naše”, u organizaciji Grada Beograda, samo je jedan u nizu plemenitih projekata u kojem smo sa osmehom i velikom radošću učestvovali.

Savremeni osnovci su se ovoj humanitarnoj akciji odazvali u velikom broju i prikupili značajnu količinu poklona. Ponosni smo što našu školu pohađaju dobri đaci koji izrastaju u dobre ljude.


Leave a Comment