Učenik petog razreda doneo Savremenoj zlatnu nagradu sa StemCo prolećnog takmičenja

/ / Blog, I-IV, Kombinovani, Nacionalni, Uncategorized, V-VIII / 09.05.2022

Učenik petog razreda doneo Savremenoj zlatnu nagradu sa StemCo prolećnog takmičenja

Uz ovakvu decu budućnost nauke je bezbedna

Savremena poznaje važnost STEM obrazovanja, zbog čega je omogućeno svim učenicima da se oprobaju u internacionalnim StemCo takmičenjima iz matematike, biologije, hemije ili fizike. Na ovogodišnjem takmičenju iz matematike učenik Savremene pokazao je neverovatno znanje i osvojio prvo mesto. 

StemCo takmičenja su osmišljena sa ciljem da inspirišu učenike da otkrivaju i razvijaju kompetencije koje će im značiti za budućnost. Sva pitanja su dizajnirana sa akcentom na razumevanju i primeni osnovnih pojmova i analitičkom razmišljanju umesto da se pamte samo informacije ili činjenice.

Veliki broj učenika je učestvovao na takmičenjima iz matematike, hemije, biologije i fizike, što im je omogućilo da procene i unaprede svoja znanja i veštine.

Ova takmičenja su se sastojala od 40 problemskih pitanja, koja su učenici morali da odgonetnu u roku od dva sata od započinjanja takmičenja. Iako su imali na raspolaganju internet, knjige i sve ostale resurse – do tačnog odgovora su mogli doći isključivo zahvaljujući svom znanju i veštinama rešavanja problema.

Učenici Savremene su spremni i za najveće izazove

Ispred Savremene osnovne škole takmičio se Feisal Al Abed, učenik V razreda i briljirao je u svojoj kategoriji i osvojio zasluženu Zlatnu nagradu!

Moramo napomenuti da su internacionalna takmičenja već dovoljno bila teška kada kažemo da se procenjuju veštine rešavanja problema, pored toga što su takmičenja bila na engleskom jeziku.

Ni to, a ni umanjenje broja poena sa isticanjem vremena nije sprečilo našeg učenika da kroz svoju borbu i uspeh prikaže koliko su učenici Savremene spremni i za najveće izazove.

Čestitamo našem učeniku na izvanrednom znanju, sposobnostima! Ovakvi rezultati nas iznova uveravaju da je budućnost nauke bezbedna!