savremena ekskurzija je gotova

Više od 6.000 učenika obišlo svet na #Savremenaekskurzija

/ / Blog, I-IV, Kombinovani, Nacionalni, V-VIII / 30.04.2020

Više od 6.000 učenika obišlo svet na #Savremenaekskurzija

#Savremenaekskurzija je završena i svi smo istovremeno i srećni, jer smo obišli toliko prelepih mesta, i tužni, jer je naše putovanje završeno.

Više od 6.000 učenika je zajedno sa vodičima – učiteljima i nastavnicima iz Savremene osnovne škole i gimnazije – za samo šest dana, od 24. do 29. aprila, proputovalo ceo svet.

Posetili smo svih sedam kontinenata, obišli 38 zemalja i bezbroj znamenitosti, prirodnih lepota, muzeja i važnih lokaliteta, a uspeli smo da posetimo i svih sedam svetskih čuda novog sveta (Kineski zid, Petra, Statua Hrista Spasitelja, Maču Pikču, Čičen Ica, Koloseum u Rimu, Tadž Mahal).

Na kraju svim učesnicima možemo samo da kažemo: Bravo, svetski putnici!

Putnici puni pozitivnih utisaka

Povratne informacije savremenih putnika bile su pravo ohrabrenje i veoma nam je drago što smo bar na ovaj način uspeli da deci ulepšamo period izolacije, a da se u isto vreme i zabavimo i naučimo nešto novo. Osim kratkih, ali vrlo značajnih komentara, kao što su: Odlična putovanja!, Predivno!, Sve pohvale! ili Hvala lepo za divna putovanja!, učenici i roditelji su nam svakodnevno slali još mnogo pozitivnih utisaka o #Savremenaekskurzija.

Tako je David Kovačević, budući prvak Savremene osnovne škole, ne samo pratio #Savremenaekskurzija već je i postao vodič za ture koje su mu se najviše dopale! Potrudio se da svoje iskustvo i snimi na vrlo originalan i maštovit način.

David Kovačević vas vodi u SAD i Meksiko

U Afriku sa Davidom Kovačevićem

Ekskurziju su sa mališanima pratili i njihovi roditelji, ali i učitelji i nastavnici (znamo da su i mnogi od njih bili sa nama) i svi su imali samo reči hvale za savremeni put oko sveta. Sarina mama Marija nam je prenela da njena kćerka zaista uživa na ovoj virtuelnoj ekskurziji:

Sara se veoma lepo provodi na ekskurziji. 😊 Napravila je selfije širom Evrope. Kasnije će i u Aziji, pa u Africi. Ideja vam je divna! Hvala vam puno na tome što ste prihvatili našu prijavu za put. Mnogo bismo izgubili da nismo krenuli na ova putovanja sa vama. Sve najbolje!

deca su posetila Italiju i toranj u Pizi

Deca su mnogo naučila i odlično se zabavila na #Savremenaekskurzija

Još jedna mama, Ana Pavlović, bila je oduševljena putovanjem na #Savremenaekskurzija i lokacijama koje smo obišli:

Dragi naši, pa ovo je fenomenalno! Uživancija prava! Bravo za ideju!

I mama Tatjana sa svojim sinovima, koji su pratili #Savremenaekskurzija, zahvaljuje na divnom iskustvu:

Moram da priznam da sam i ja zajedno sa svojim dečacima (desetogodišnje trojke) uživala u divnim slikama, muzici i tekstovima na ovom nesvakidašnjem putovanju. Svaka čast na organizaciji. Veliki pozdrav od Jovana, Pavla i Petra Brajovića i mame Tatjane.

Brojne osnovne i srednje škole iz Srbije bile su uz nas na ovoj ekskurziji. Neki učitelji su motivisali svoje učenike da zajedno krenu na putovanje #Savremenaekskurzija, a neki učenici i roditelji su se sami organizovali, te je i po nekoliko drugara iz istog razreda i škole bilo sa nama na Savremenoj ekskurziji. Tako je Osnovna škola „Sveti Sava” iz Gornjeg Milanovca ponosno podelila sertifikate svojih svetskih putnika na društvenim mrežama.

Trenutna situacija u svetu ipak nije sprečila naše đake da putuju i odu na jednu onlajn-ekskurziju! Lena Jovanović, Nina Zelenkapić, Tina Pavlica i Ena Karanfilović, učenice odeljenja IV-3, od 24. do 29. aprila obilazile su zanimljive destinacije i posetile svetske znamenitosti. Sve to, naravno, iz udobnosti svog doma. One su učestvovale u Savremenoj onlajn-ekskurziji, za koju im nisu bili potrebni pasoš, kofer i džeparac, već samo želja da se upozna svet. Krenule su iz pećine Lasko u Francuskoj, a putovanje završile u našoj divnoj Srbiji. Tokom putovanja su im sve vreme na raspolaganju bili učitelji iz sistema Savremene osnovne škole i gimnazije, koji su ovom prilikom bili u ulozi turističkih vodiča, naveli su iz ove škole.

Većinu je zanimalo da li će strane i linkovi za #Savremenaekskurzija ostati dostupni i po završetku ekskurzije. Možete da odahnete, jer će svi zainteresovani sve destinacije koje smo obišli tokom #Savremenaekskurzija moći ponovo da posete i detaljnije istraže kada god požele, budući da se sve strane nalaze na sajtu Savremene osnovne škole. Dovoljno je da kliknete OVDE i ponovo krećete na ekskurziju.

Deca su posetila drevna mesta u Jordanu

Puno vam hvala. Završili smo kviz. Sve pohvale. Ovo je sjajno urađeno, ako vam znači mišljenje jednog turizmologa. Ćerkica je oduševljena i puno će kroz ovo naučiti, istakla je mama Dajana Leštar.

Još jedan od lepih utisaka koje ste nam poslali bio je:

Poštovani profesori, beskrajno vam hvala na ovoj divnoj prezentaciji i nezaboravnoj avanturi, novim saznanjima i razonodi u ove sumorne dane! Želim vam puno uspeha u daljem radu i životu, ističe Biljana Nikolić.

Kao što je direktorka Savremene osnovne škole Jasmina Franolić na početku istakla, želeli smo da svoj deci ovaj period izolacije i boravka kod kuće bar malo ulepšamo i učinimo zanimljivijim.

Ovo je bila mala nagrada za sve koji su bili hrabri, solidarni i ostali kod kuće, ali istovremeno i vredni, koji su pratili nastavu onlajn i redovno ispunjavali sve svoje obaveze. Zbog toga smo im priredili ovaj mali predah u učenju. Najpre smo ekskurziju osmislili za naše učenike, a onda smo došli na ideju da nagradimo sve učenike u Srbiji i tako damo svoj doprinos ublažavanju ove teške situacije. Hteli smo da svoj deci ove dane učinimo zanimljivim, zabavnim i sadržajnim, navela je Jasmina Franolić.

„Hvala što ste ulepšali proleće učenicima u Srbiji”

Nadamo se da smo u ovome i uspeli. Zapravo, mi nismo ni bili kod kuće, već smo se kupali, surfovali i sunčali na plažama Majamija i Havaja, bili na safariju u Keniji, obišli Van Gogov muzej u Amsterdamu, ronili sa ajkulama u Kraljičinim vrtovima, išli na rafting Zambezijem, gledali sa Ajfelove kule i Tokijskog tornja i isprobavali najzanimljivije specijalitete indijske, tajlandske, meksičke kuhinje i drugih egzotičnih kuhinja. Obišli smo najsvetija mesta svih religija, najveće i najsuvlje pustinje, najduže reke, osvojili najniže planinske i vulkanske vrhove, kao i najniže tačke, najlepša mora i jezera…

Uostalom, utisci zadovoljne dece i roditelja dovolja su potvrda da je ova #Savremenaekskurzija predstavljala radost za učenike u celoj Srbiji i regionu. Među njima je i mama Svetlana Bašić, čija su deca pratila sve destinacije na ekskurziji iako nisu učenici Savremene.

Svaka čast Savremenoj. Ekskurzija je odlična. Tako je divno što ste sve to podelili sa svim učenicima Srbije. Hvala i u ime moje dece, kaže Svetlana Bašić.

Pohvale iz svih krajeva Srbije i regiona

Komentari neprestano pristižu i ljudi širom Srbije zahvaljuju na divnom iskustvu – iz Novog Sada, Banje Koviljače, Kruševca…

Hvala na ovako divnoj ideji i trudu koji ste uložili da se deca zabave tokom ovih karantinskih dana. Nama je bilo veoma lepo! Želimo vam uspešan dalji rad i da ostanete tako kreativni, poručuje Luka Đorić iz Novog Sada.

A Stevan Stojiljković izjavljuje gromoglasno:

Hvaaalaa najlepše, bilo je mnogo više od očekivanog!!! Uživanje i neponovljiv osećaj!