Zanimljive radionice i ideje za praznične dane

/ / Blog, I-IV, Kombinovani, Kreativna učionica, Nacionalni, V-VIII / 14.12.2020

Zanimljive radionice i ideje za praznične dane

Kreativne ideje i praznične čarolije savremenih učenika

Savremeni osnovci bili su u prilici da sa školskim pedagogom analiziraju svoje umeće čitanja i pisanja, i to na vrlo kreativan način.

Kao svojevrstan domaći zadatak za zimski raspust, date su im preporuke, saveti i predlog igara sa ciljem podsticanja razvoja i negovanja određenih kognitivnih funkcija.

Najpre je pedagog škole Marija Bunjevčev sprovela sa učenicima mlađih razreda mini-intervjue, koji se odnose na novogodišnje radionice.  Takođe, procenjena su njihova dostignuća u okviru pisanja i čitanja i napravljene su individualne procene putem kartona napredovanja u čitanju i pisanju.

U toku prve dve nedelje decembra učenici prvog razreda su u saradnji sa učiteljicom i pedagogom škole realizovali tri novogodišnje radionice koje su nastale kao produkt njihovog mini-intervjua sa učenicima prvog razreda.

KLIKNITE NA SLIKU

Učenici 1-1 su davali svoje mišljenje u vezi sa tri pitanja: Gde živi Deda Mraz? Ko živi sa Deda Mrazom? Kakva je njegova kuća? Evo nekih od najsimpatičnijih odgovora:

Naravno da verujem u Deda Mraza. Znaš zašto? Zato što mi je prošle godine došao jako kasno i doneo paketić, a ja znam da nisu roditelji ni brat, jer ne mogu tako kasno da kupe u prodavnici, ne rade tako kasno prodavnice, a ne bi me ostavili samu tako kasno. Deda Mraz živi na Severnom polu, negde u kućici sa lampicama i na kući piše njegova adresa.

Tea

KLINKITE NA SLIKU

„Naše vreme” znači zajedničko uživanje i učenje 

Kako bi učenici mogli da ostanu na visokom nivou znanja, za školarce od 1. do 4. razreda izrađen je predlog igara sa roditeljima za zimski raspust sa ciljem podsticanja razvoja i negovanja određenih kognitivnih funkcija.

KLIKNITE NA SLIKU

Ja verujem u Deda Mraza, video sam nešto kako leti kroz prozor i to je sigurno bio on. On živi na Severnom polu i njegova kuća je velika i iza jednog velikog zida da je niko ne vidi u Santa Claus Villageu. Ona je braon boje i u njoj sa Deda Mrazom žive irvasi.

Aleksandar

Na pitanje šta bi poželeli drugima za Novu godinu, odgovori nekih od mališana bili su:

Poželeo bih da deca koja nemaju roditelje da ih negde nađu i da svi dobijemo nešto najbolje.

Tomislav

Poželela bih svim ljudima da se lepo osećaju, da im se ispune sve želje koje požele. I da svako dete budu lepo i pametno.

Ema

Nakon mini-intervjua realizovana je zajednička radionica na kojoj su deca ukrašavala paketiće na kojima su bile njihove želje za druge ljude.