Things You Will Never Learn in School – učili smo o važnosti fizičke aktivnosti i zaštiti zdravlja zuba

/ / Blog, I-IV, Kombinovani, Kreativna učionica, Life Skills, Nacionalni, Uncategorized, V-VIII / 03.10.2022

Things You Will Never Learn in School – učili smo o važnosti fizičke aktivnosti i zaštiti zdravlja zuba

Da li ste znali da ne morate da perete sve zube? Samo one koje želite da sačuvate!

Najsavremenije školovanje je savremenim osnovcima približilo nova znanja i veštine, zahvaljujući kojima mogu adekvatno zaštititi zdravlje zuba ili kreirati svoj individualni plan treninga.

Life Skills Programme – Things You Will Never Learn in School

Program životnih veština je pažljivo osmišljen osmogodišnji kurikulum koji traje tokom cele školske godine i školovanja učenika u našem obrazovnom sistemu. Cilj ovog programa je da učenici usvoje praktične veštine koje će im omogućiti da budu samostalni, svestrani i sposobni građani.

U Savremenoj smo u septembru održali dve radionice ovog tipa u saradnji sa našim nastavnikom fizičkog Željkom Zarićem i stomatologom Ninom Milović.

Nastavnik fizičkog Željko Zarić je kroz interaktivno predavanje o značaju fizičke aktivnosti starijim savremenim osnovcima objasnio na koji način različite fizičke vežbe utiču na mišiće, snagu i celokupno zdravlje. Nakon predavanja svaki učenik je usvojio znanje koje mu omogućava da samostalno kreira svoj individualni plan treninga.

Naši najmlađi učenici su u velikom broju prisustvovali radionici sa stomatologom Ninom Milović. Zahvaljujući promišljenom pristupu Nine, koja je celu radionicu koncipirala kao igru, deca su, zabavljajući se, usvojila ključna znanja o pravilnom pranju i zaštiti zuba. Mališani su bili oduševljeni kada su u svoje male ruke uzeli najveću četkicu koju su ikada videli. Sa takvim alatom lako su usvojili pokrete i proceduru pravilnog pranja zuba. Naučili su i da se kod lekara ide čak i onda kada nas ništa ne boli, jer je uvek „bolje sprečiti nego lečiti”. Kako su mala deca poznata kao veliki ljubitelji slatkiša, Nina je posebnu pažnju posvetila tome da im objasni kako se na najzdraviji način jedu slatkiši i koliko je to važno da bi se zaštitili zubići.

U Savremenoj uvek vodimo računa o tome da deca, osim akademskih, usvajaju i praktična, životna znanja i veštine. Pošto nam je jesen počela tako razigrano, uz pregršt zanimljivih sadržaja, osnaženi novim znanjima, jedva čekamo da vidimo šta nam naši kreativni profesori i saradnici spremaju za oktobarske radionice!