Test za roditelje

Test za roditelje

Obrazovne institucije
Obrazovni servisi

100% zdravo – Savremeni osnovci obeležili Svetski dan zdrave hrane

/ / Blog, I-IV, Kombinovani, Nacionalni, V-VIII / 23.10.2019

100% zdravo – Savremeni osnovci obeležili Svetski dan zdrave hrane

Svetski dan zdrave hrane obeležili su savremeni osnovci u 100% zdravom okruženju – svojoj školi. Ovog dana učenici su učestvovali u edukativnim radionicama, na kojima im se pridružila i drugarica iz Savremene gimnazije Natalija Stanković i predstavila im zanimljivu prezentaciju o značaju zdrave ishrane.

Svetski dan zdrave hrane

Dan zdrave hrane obeležava se širom sveta 16. oktobra još od 1981. godine. Cilj obeležavanja ovog dana jeste da se najšira populacija informiše o važnosti zdrave ishrane i pravilnih prehrambenih navika.

Savremeni osnovci su, pridruživši se drugim eko-školama, podržali zanimljivu akciju pod pokroviteljstvom C&A foundationa, i sledili su jedinstven cilj:
od malih nogu razvijati svest o značaju zdrave ishrane i utemeljivati zdrave navike.

Interaktivna radionica i kviz pitanja – „Volimo i jedemo zdravo!”

Ispred osnovaca ovog puta stajala je učenica iz Savremene gimnazije, koja je svoje znanje o zdravoj ishrani i negovanju zdravog života prenela svojim drugarima.

Prezentacija i kviz bili su prezanimljivi! Na tabletima smo odgovarali na pitanja i sve mi je bilo tačno! Danas sam naučio toliko novih i zanimljivih činjenica o zdravoj hrani.

Učenici Savremne se od prvog dana uče konceptu zdravog života, a ovom radionicom dodatno su proširili svoje znanje i saznali zašto je važno biti fizički aktivan i jesti zdravo. Na ovoj zanimljivoj i edukativnoj radionici sami su zaključili zašto je bitno pridržavati se zdravog načina života, a to su i zapisali:

  • „Kada jedem zdravo, osećam se lepše.”
  • „Nakon šetnje i vežbanja, bolje učim.”

„Napravi zdrav obrok” – sekcija kulinarstva za male negovatelje zdravog života

Nakon proširivanja i provere znanja, učenici su želeli i da probaju nešto zdravo. Iznenađenje ih je sačekalo u kuhinji punoj voća, a da bi ga i pojeli, dobili su zadatak da pripreme poneki zdav obrok.

Na kulinarskoj sekciji naučili su kako se pripremaju smutiji, sokovi, voćne salate i ostali zdravi obroci. Napravili su sokove i voćne salate, a ovaj užitak podelili su i sa svojim učiteljima i nastavnicima.

Razvijanje zdravih navika u Savremenoj – da školarci rastu sa osmehom

Osnovci Savremene uče se da brinu o okolini, ali i da vode računa o sopstvenom zdravlju. Posvećenost zdravom načinu života, a pre svega ishrani, predstavlja jedan od osnova života u Savremenoj osnovnoj školi.

Pored toga što se hrane zdravo i svakodnevno su fizički aktivni, na radionicama, kreativnoj nastavi i vannastavnim aktivnostima učenici se dodatno informišu o značaju zdrave ishrane i učestvuju u pravljenju ukusnih i zdravih obroka. Sto posto zdrava užinazelena škola, zdravo okruženjesport i fizička aktivnost, zdrave misli i zdrava budućnost – koncept je koji se kroz Savremenu osnovnu školu neguje.

Prijavite se

Predupis za generaciju 2020/21. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »