Zdrava budućnost

Škola u kojoj se postavlja temelj za uspeh

Deca u periodu od prvog do četvrtog razreda usvajaju mnoga znanja koja će primenjivati čitavog života, ali – što je još važnije – i stvaraju temelj za uspešnu budućnost koja ih očekuje. Savremeni osnovci će u početnim razredima naučiti kako da se nose sa različitim izazovima i da konstantno napreduju.

Priprema za uspešnu budućnost kroz:

Aktivnu nastavu

U Savremenoj osnovnoj školi nastava se organizuje tako da podstiče aktivno učestvovanje svakog učenika. Interaktivna nastava najmlađim savremenim osnovcima omogućava da usvajaju znanja na drugačiji, interesantniji način, koji ih istovremeno navodi na istraživanje. Osim toga, učenje po ovakvom sistemu kod dece pospešuje timski rad i priprema ih za buduće aktivnosti koje će se odvijati u najmodernijim uslovima.

Transverzalne veštine

Osim klasičnih znanja koja se usvajaju u ovom uzrastu, najmlađi savremeni osnovci imaće priliku da steknu i korisne transverzalne veštine. Deca će razvijati moć komunikacije i saradnje, intelektualne kapacitete, tehnička znanja i ogranizacione sposobnosti. Transverzalne veštine omogućavaju deci da se pripreme za profesionalne izazove koji ih očekuju u budućnosti.

Digitalnu pismenost

Digitalna pismenost danas podrazumeva i veštine koje nadilaze osnovno poznavanje računara. Iz tog razloga savremeni osnovci će savladati osnove programiranja i rada sa digitalnim tehnologijama.

Kroz časove informatike, rad u STEAM laboratoriji, pohađanje dodatnih IT kurseva i svakodnevno korišćenje savremenih edukativnih aplikacija, učenici Savremene stiču važna digitalna znanja koja će im omogućiti da na najbolji i najkreativniji način iskoriste potencijal novih tehnologija u budućnosti.

Konstantno učenje

Preduslov za uspeh u 21. veku je želja za konstantnim usavršavanjem. Zato je veoma važno da deca još od malih nogu poseduju težnju ka učenju i istraživanju. Školarci koji su radoznali ne samo da će nastaviti sa učenjem i po završetku osnovne škole već će se i znatno lakše i efikasnije intelektualno razvijati u budućnosti.

Etičke vrednosti

Humantirane akcije koje se organizuju u Savremenoj pomoći će deci da razviju pouzdan sistem etičkih vrednosti i ličnih uverenja. Školovanjem u podsticajnoj atmosferi u kojoj se neguju drugarstvo i podrška deca postaju samouverene ličnosti koje poštuju druge i cene vrednost prijateljstva. Ovakav sistem učenike usmerava na opštu korist i napredak čitavog društva.

Prijavite se

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »