Savremene vežbaonice i laboratorije

Prostor za razvoj kognitivnih i fizičkih sposobnosti

Laboratorije i vežbaonice Savremene osnovne škole predstavljaju savremeno opremljene prostore u kojima mlađi osnovci istražuju, eksperimentišu i stvaraju, ali i vode računa o kulturi zdravlja i pravilnog razvijanja svog tela.

Reč je o posebno dizajniranim prostorijama koje služe za izvođenje redovne nastave i vannastavnih aktivnosti. U zavisnosti od časa ili sekcije, mlađi osnovci u laboratorijama i vežbaonicama na manje formalan način proširuju znanja, proveravaju naučeno kroz različite eksperimente ili primenjuju znanja koja su stekli da naprave različite stvari.

LEGO STEAM laboratorije za mlade naučnike i stvaraoce

Laboratorije Savremene organizovane su po uzoru na vodeće obrazovne institucije u svetu i zamišljene su kao mini istraživački centri u kojima učenici, uz vođenje i pažnju učitelja, razvijaju svoju kreativnost i maštu kroz igru i eksperimente.

STEAM Lab predstavlja jedinstvenu radionicu, istraživački centar i laboratoriju u kojoj mlađi osnovci Savremene od svojih najranijih školskih dana stiču kompetencije 21. veka, igraju se, zabavljaju i uče.

Ovaj interaktivni studio napravljen je u skladu sa najsavremenijim edukativnim trendovima, sa ciljem da se u njemu kroz praktične primere i projektnu nastavu mlađi osnovci pripremaju da svoja znanja primene u realnom svetu.

STEAM Lab postavlja učenika u centar obrazovnog procesa tako što podstiče samoinicijativu kod dece, ohrabrujući ih da do znanja stižu kroz sopstvena istraživanja, realizujući zadatke koje su sami izabrali. Samim tim, deca bivaju zadovoljnija i školu percipiraju kao zabavno i korisno, a ne opterećujuće iskustvo. Učenici na taj način postaju mladi naučnici, istraživači, preduzimljivi i aktivni učesnici nastavnog procesa.

STEAM Lab je opremljen najsavremenijim tehnologijama poput laptopova, iPada, VR uređaja, 3D štampača, robota i interaktivnih tabli i podova, a posebnu prednost ovog sistema čine LEGO STEAM setovi za nastavu pomoću kojih učenici stiču znanja iz ključnih disciplina nauke (Science), tehnologije (Technology), inženjerstva (Engineering), umetnosti (Arts) i matematike (Maths). Koristeći LEGO setove, mlađi osnovci imaju priliku da nauče kako funkcionišu zupčanici, poluge, točkovi, osovine i mnogi drugi elementi i na taj način zakorače u svet nauke i inženjerstva.

Savremeno opremljene prostorije za fiskulturu i zdrav razvoj dece

Na zdrav život učenika Savremene obraća se posebna pažnja. Časovi fizičkog vaspitanja se tretiraju potpuno jednako kao i predavanja jezika i matematike, jer je razvoj tela kod dece podjednako bitan kao i razvoj njihovih kognitivnih sposobnosti.

Savremena osnovna škola, osim uređenog prostora za učenje i druženje, obezbeđuje za sve svoje učenike i fitnes salu, opremljenu najnovijim spravama za vežbanje, u kojoj se održavaju časovi fizičkog kada vremenski uslovi ne dozvoljavaju da se nastava održava napolju. Učenici fiskulturnu salu mogu da koriste i za popodnevnu rekreaciju, treniranje i jačanje svog organizma.

Prijavite se

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »