Kako izgleda jedan dan starijih osnovaca?

Interaktivni časovi, vannastavne aktivnosti, zdravi obroci

Svaki dan u Savremenoj je i ispunjen i osmišljen tako da deca na najefikasniji način usvajaju nova znanja. Od časova predviđenih planom i programom, preko vannastavnih aktivnosti, do odmora i pauza za užinu, osnovci imaju dovoljno vremena za sve: od učenja do druženja.

Iako je svaki dan drugačiji i zavisi od razreda, programa i rasporeda, osnovu školske svakodnevice čine pohađanje časova, mali i veliki odmori, pauza za užinu i dopunski/dodatni časovi i vannastavne aktivnosti.

Pogledajte detaljan raspored časova, aktivnosti i odmora za učenike od V do VIII razreda »

Interaktivni časovi i problemska nastava

U zavisnosti od rasporeda i programa, učenici svakog dana pohađaju odgovarajuće časove. Pored časova srpskog i matematike, engleskog i prirodnih i društvenih nauka, osnovci često pohađaju i multidisciplinarne časove, na kojima uz pomoć više nastavnika različitih predmeta istovremeno usvajaju i povezuju znanja iz raznorodnih oblasti.

Nastavni proces je interaktivan, podržan najsavremenijom tehnologijom i kreiran tako da osnovac uči prvenstveno kroz samostalno rešavanje problema.

Veliki odmor i zdrava ishrana

Veliki odmor i vreme predviđeno za zdrave obroke koji se pripremaju i poslužuju u školi zajednički su za sve starije osnovce. Konzumiranje obroka prati priča o tome šta jedemo i zašto je određeni tip hrane potreban našem organizmu. Učenici ponekad drže predavanja o uticaju zdrave hrane na naše zdravlje, pamćenje i raspoloženje. Ponekad nam u goste dolaze roditelji koji su kompetentni da drže predavanja o važnosti zdrave ishrane.

Dodatne sekcije i vannastavne aktivnosti

Nakon časova osnovci pohađaju dopunsku nastavu, po potrebi, kao i dodatne sekcije i vannastavne aktivnosti po svojoj želji. Časovi dopunske nastave organizuju se za učenike koji imaju poteškoća u savladavanju gradiva određenih predmeta. Dodatna nastava rezervisana je za osnovce koji žele da svoje znanje prodube činjenicama o kojima se ne uči na redovnoj nastavi.

Bogat program vannastavnih aktivnosti omogućava osnovcima da se dodatno oprobaju u glumi, pevanju, plesu, sportu i IT-ju. Kreiran je tako da razvija različite talente u detetu i tako oslobađa njegovu kreativnost i radoznalost.

 

Prijavite se

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »