Školska uniforma za starije osnovce

Školske uniforme

elegancija i stil kao odraz unutrašnjih vrednosti

Savremena osnovna škola neguje tradicionalni kodeks oblačenja i ponašanja. Učenici, nastavnici i celokupno osoblje nose kvalitetne i specijalno kreirane uniforme.

Uniforme istovremeno predstavljaju odraz pripadnosti i identiteta učenika. Cilj je da se promoviše jednakost i neguje duh pripadnosti školi, a kako se uniforme za razrede razlikuju po boji, omogućava se svakom razredu da iskaže svoj identitet.

Uniforme su moderno kreirane, od prirodnih materijala i zadovoljavaju kriterijume elegancije i udobnosti.

KAKO IZGLEDAJU UNIFORME?

Uniforme koje nose nastavnici i učenici pažljivo su prožete bojama Savremene osnovne škole: crvenom, plavom, zelenom i žutom.
Ovo su boje koje simbolizuju misiju, viziju i vrline pripadnika škole: radoznalost, hrabrost, kreativnost, upornost, altruizam i drugarstvo.
Pored boja škole, uniforme su prožete sivom i belom bojom, koje simbolizuju posvećenost i otvorenost ka usvajanju novih znanja.

S obzirom na to da period od V do VIII razreda predstavlja prelaz iz dečjeg sveta u svet odraslih, uniforme za starije osnovce su specijalno dizajnirane da to istaknu. One se sastoje od:

  • Košulje dugih i kratkih rukava sa logom škole i bojama prilagođenim razredu: prvi razred – plava boja, drugi razred – zelena boja, treći razred – crvena boja, četvrti razred – žuta boja;
  • Opreme u kojoj osnovci rade fizičko: bela majica kratkih rukava sa logom škole, donji deo trenerke, šorts za dečake, helanke za devojčice, gornji deo trenerke.
Prijavite se

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »