Podrška tehnologije

savremene edukativne tehnologije za najkvalitetnije obrazovanje

Sastavni deo nastavnog procesa za učenike od V do VIII razreda čini primena moderne tehnogije. Na ovaj način postiže se nekoliko ciljeva:

 • Proces usvajanja znanja postaje interaktivniji, dinamičniji i efikasniji.
 • Učenici izrastaju u informatički pismene pojedince sposobne da odgovore na razvoj tehnologije koji budućnost donosi.
 • Nastavnik ima više vremena za direktan i mentorski rad sa učenicima.

Učionice Savremene moderno su opremljene na osnovu Intelligent Classroom koncepta, koji je već dao izuzetne rezultate u Savremenoj gimnaziji.

Sve učionice poseduju interaktivne, pametne table. Reč je o elektronskim napravama koje omogućavaju dinamičnu prezentaciju i multimedijalnu nastavu, pa tako proces učenja postaje zanimljiviji i efikasniji. Nastava se prati na iPadima, tabletima i laptop računarima, koji predstavljaju online sveske putem kojih je učeniku gradivo stalno na raspolaganju. Stari Latini su govorili: „Ponavljanje je majka mudrosti.” Učenici putem ovih uređaja imaju pristup online platformi, pa tako lekcije i časove mogu pogledati koliko god puta žele.

LEGO STEAM I EDUKATIVNE APLIKACIJE

LEGO STEAM laboratorija, jedina u Srbiji, omogućava učenicima Savremene da u najnaprednijem okruženju stiču znanja iz robotike, inženjerstva i programiranja. Koristeći edukativne LEGO setove, osnovci uče kako funkcionišu zupčanici i poluge i grade mini hidroelektrane, turbine i solarne panele.

Takođe, nastavni proces obogaćen je mnoštvom interaktivnih edukativnih aplikacija zahvaljujući kojima je sticanje znanja iz matematike, srpskog, engleskog, programiranja, istorije, geografije, biologije i drugih oblasti zanimljivije i potpunije.

Domaći preko interneta

Domaći zadaci se u Savremenoj osnovnoj školi šalju putem interneta – preko Platforme za podršku učenju (DL platforme). Zadaci se ne zapisuju u sveskama – sve što je potrebno su tablet ili laptop, internet konekcija i – kroz nekoliko klikova osnovac šalje domaći svom nastavniku.

DA UČENIK NIKADA NE ZABORAVI DA URADI DOMAĆI ZADATAK

Roditelji i učenici redovno dobijaju obaveštenja o urađenim i neurađenim zadacima za odgovarajuću nedelju. Putem mejla i SMS-a, bićete obavešteni koje zadatke je vaš osnovac završio, a koje još treba da napiše. Takođe, aktivan je i podsetnik koji napominje koji su to zadaci kojima uskoro ističe rok, a nisu završeni.

Na kraju svake nastavne nedelje, roditelji i učenik dobijaju obaveštenje o urađenim/neurađenim zadacima iz tekuće nedelje i zadacima koje treba uraditi sledeće. Roditelji se posebno obaveštavaju o broju domaćih zadataka koje njihovo dete nije uradilo. Platforma omogućava da vaša deca nikada ne zaborave svoj domaći i da vi budete u toku sa njihovim ispunjavanjem obaveza.

ELEKTRONSKI DNEVNIK – DA BUDETE UVEK U TOKU SA REZULTATIMA SVOG OSNOVCA

Roditelji imaju stalan uvid u razvoj svog deteta kroz digitalni dnevnik, u kom se, pored ocena, nalaze i mnogi drugi podaci o postignućima, napretku i procesu obrazovanja učenika.

DOSTUPNOST 24/7

Elektronski dnevnik dostupan je roditeljima i učenicima 24 časa dnevno, sedam dana u nedelji. Koristeći korisničko ime i lozinku koje dodeljuje škola, pristupate portalu gde imate uvid u dnevnik.

LIČNI PROFIL UČENIKA

Školovanje nisu samo ocene, već i sve one nastavne i vannastavne aktivnosti koje ne mogu da budu upisane u tradicionalni dnevnik.

Zahvaljujući povećanom broju rubrika, elektronski dnevnik omogućava beleženje svih učeničkih aktivnosti, što uključuje:

 • Ocene;
 • Učestvovanje u vannastavnim događajima;
 • Angažovanje u volonterskim akcijama;
 • Lična postignuća u životu škole;
 • Ispunjavanje nastavnog plana i programa;
 • Pohvale i kritike;
 • Kontrolne i pismene zadatke;
 • Opravdane/neopravdane izostanke.

Sve navedene rubruke čine kompletan profil učenika i omogućavaju učiteljima, školskom psihologu i pedagogu da odaberu pravi način za još bolji napredak učenika.

Podaci koji se generišu u dnevniku automatski se šalju nastavnom osoblju u slučaju da učenikove ocene odstupaju od njegovog profila – bilo da su više ili niže – pa razredni starešina može da obavesti roditelje i preduzme odgovarajuće korake.

Prijavite se

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »