Zdravo okruženje

Za sigurno odrastanje vašeg deteta

Posvećeni nastavnici  i mentori, moderne prostorije, savremena tehnologija u svrhu edukacije, veliko školsko dvorište i prostori za vannastavne aktivnosti – sve je to u Savremenoj osnovnoj školi u službi cilja: da obezbedimo sigurno okruženje za nesmetan i pravilan razvoj vašeg deteta.

Šta je to što okruženje Savremene izdvaja od drugih i čini najpogodnijim za učenje i odrastanje vašeg osnovca?

Atraktivna lokacija

Savremena osnovna škola se nalazi u atraktivnom delu Novog Beograda, u neposrednoj blizini velikih poslovnih centara i stambenih kompleksa i prostire se na površini od čak 1.474 m². Lokacija je dobro povezana sa različitim delovima grada: u neposrednoj blizini su auto-put, Most na Adi, kao i Opština Novi Beograd, dok se u okruženju škole nalazi veliki broj autobuskih stajališta.

Škola poseduje i veliki parking, tako da roditelji ne moraju da brinu gde da ostave svoje automobile kada dolaze na roditeljske sastanke.

Moderne učionice

Učionice, laboratorije i druge prostorije u kojima  se održava nastava u Savremenoj osmišljene su po modelu najmodernijh obrazovnih ustanova širom sveta. Prostorije u kojima stariji osnovci provode vreme kreirane su tako da ne podsećaju na tradicionalnu školu: u njima vlada fleksibilan raspored sedenja, tehnologija je sastavni deo nastave, a učenik je aktivan partner obrazovnog procesa, a ne pasivan primalac znanja. Sve to učinjeno je kako bi vaše dete dobilo najkvalitetnije obrazovanje, koje podrazumeva usvajanje znanja, veština i visokih etičkih vrednosti.

Veliko školsko dvorište i tereni za sport

Veliko školsko dvorište bogato je zelenilom i različitim kucima u kojima učenici mogu da provode kvalitetno i sadržajno vreme. Tu je takođe i veliki broj terena za fudbal, košarku, odbojku i druge sportove, kao i zatvorena sala za fizičko opremljena najmodernijim rekvizitima za pravilno bavljenje sportskim aktivnostima.

Pored nastave fizičkog, tereni Savremene osnovne škole pogodni su i za organizovanje različitih turnira i drugih sportskih manifestacija u kojima učestvuju učenici škole.

Opremljena biblioteka i moderan centar za učenje

Starijim osnovcima na raspolaganju su i savremeno opremljen centar za učenje i moderna biblioteka, gde u manje formalnoj atmosferi mogu da se posvete slobodnom istraživanju različitih oblasti koje ih zanimaju. Kroz čitanje knjiga i stripova, gledanje dokumentarnih i edukativnih filmova ili „prelistavanje” interaktivne Kindle enciklopedije, učenici samostalno nastavljaju i obogaćuju obrazovni proces.

Školski restoran za kvalitetnu ishranu

Restoran Savremene građen je po uzoru na moderne dajnere i u njemu učenici mogu da uživaju u kvalitetnoj, zdravo pripremljenoj, raznovrsnoj i izbalansiranoj ishrani. Vreme za ručak i užinu predstavlja posebne trenutke kada učenici zajedno obeduju, ali i razvijaju svest o važnosti zdrave ishrane.

Eco-friendly enterijer po meri vašeg deteta

Savremena je zelena škola. To znači da je veliki deo enterijera, eksterijera i nameštaja izrađen od eco-friendly materijala. Stolovi, jednosedi, stolice, fotelje i lazy bagovi anatomski su dizajnirani kako bi vašem detetu omogućili pravilno držanje i obezbedili pravilan razvoj.

Takođe, učenici se podstiču da odgovorno odlažu otpad, učestvuju u različitim volonterskim akcijama za poboljšanje okoline i na taj način aktivno doprinose svom okruženju.

Podsticajna i zdrava atmosfera

Svi ovi elementi imaju važnu ulogu i doprinose u stvaranju sigurnog okruženja za odrastanje vašeg deteta. Međutim, ono što takvom okruženju najviše doprinosi jesu sami učenici, posvećeni nastavnici i savesno osoblje Savremene.

Kroz svakodnevni rad i druženje, svi oni zajedno grade atmosferu uzajamnog poštovanja, međusobnog poverenja i bodrenja u procesu učenja i sticanja novih znanja.

Zato najveća vrednost  Savremene jesu ljudi koji je čine. Dozvolite i vašem detetu da postane deo ove vesele i učene grupe.

Prijavite se

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »