10 razloga zašto da upišete starijeg osnovca u Savremenu osnovnu školu

napredna nastava, savremena tehnologija, moderne prostorije

1.

Savršen spoj nacionalnog i Cambridge obrazovanja

U Savremenoj osnovnoj školi možete da birate hoće li vaše dete upisati Nacionalni ili Kombinovani program. Oba programa garantuju kvalitetno obrazovanje za vašeg osnovca i izvode se uz pomoć naprednih metodičkih pristupa, podržani najsavremenijom tehnologijom u svrhu edukacije.

2.

Najnaprednije učenje

Nastavni proces u Savremenoj osnovnoj školi obogaćen je savremenim metodičkim pristupima koji istovremeno omogućavaju najkvalitetnije obrazovanje i usvajanje veština neophodnih za život i rad u 21. veku. Aktivna i projektna nastava, internacionalni časovi i gejmifikacija nastavnog procesa od učenika čine aktivnog partnera u obrazovnom procesu i na taj način podižu njegovu angažovanost i podstiču da naučen sadržaj postane sastavni deo njegovog iskustva koji nikada ne zaboravlja.

3.

Usvajanje veština 21. veka

Osim usvajanja znanja iz predmeta kakvi su fizika, hemija, biologija, geografija, istorija, matematika i srpski, engleski i strani jezik i digitalnog opismenjavanja kroz informatiku i IT kurseve, stariji osnovci u Savremenoj osnovnoj školi razvijaju i važna znanja i veštine koje im pružaju čvrste temelje za dalje školovanje i omogućavaju da budu kreativni lideri 21. veka. Vaš osnovac razviće veštine kritičkog mišljenja, komunikacije, timskog rada, kreativnosti; sposobnost samostalnog rešavanja problema; usvojiti pouzdan sistem vrednosti i razviti naviku celoživotnog učenja.

4.

Moderna tehnologija i edukativne aplikacije

Nastava u Savremenoj osnovnoj školi podržana je najnovijom edukativnom tehnologijom koja omogućava interaktivan i sveobuhvatan nastavni proces. Primenom interaktivnih tabli, iPada i drugih pametnih uređaja i originalnog edukativnog softvera , u savremenim Future ready učionicama, učenici na dublji i podsticajniji način usvajaju neophodna znanja i tehnološki se opismenjuju. Vaše dete ima pristup svim edukativnim sadržajima, lekcijama i domaćim zadacima preko mobilnog telefona i tako može da nastavi učenje i van škole.

5.

Intelligent classroom

Učenici Savremene osnovne škole časove pohađaju u moderno opremljenim učionicama sa fleksibilnim rasporedom sedenja. Ovakve učionice posebno su pogodne za projektnu nastavu i deljenje učenika u grupe. U savremenoj učionici opremljenoj poput Google prostorija za edukaciju, uz upotrebu najnovije tehnologije, interneta i multimedijalnih sadržaja, vaše dete nalazi mesto gde je učenje interaktivan proces. Takođe, STEAM laboratorija omogućava vašem osnovcu da zakorači u pravu laboratoriju prilagođenu osnovcima, gde gradi mini-hidroelektrane, turbine i solarne panele, pokreće robote i sl.

Učionice u Savremenoj osnovnoj školi su optimalno prilagođene realnim okolnostima, što osnovcima dozvoljava da naučeno primene u praksi i na taj način se pripremaju za buduće akademske i profesionalne izazove.

6.

Priprema osnovce za malu maturu i upis u srednju školu

U Savremenoj osnovnoj školi vaše dete dobija čvrste temelje u vidu znanja, veština i etičkih vrednosti koji će mu omogućiti sjajnu poziciju za postizanje budućih akademskih, pa i profesionalnih uspeha. Učenik lako ostvaruje prelaz iz nižih u više razrede, a obaveze kao što su priprema za malu maturu, izbor srednje škole i polaganje prijemnog ispita doživljava kao izazove kojima pristupa sa samouverenošću. Učenje i upis u srednju školu ne treba da budu stres – oni su samo prirodni ishod nečega što dete voli da radi. U Savremenoj osnovnoj školi vaš školarac uči kroz igru i druženje, uspešno završava svoje osnovnoškolsko obrazovanje i ispunjava uslove za upis u najbolje domaće i međunarodne srednje škole.

7.

Razvija višestruku inteligenciju kod učenika

Za razliku od mišljenja da postoji samo jedan tip inteligencije, Harvardov program višestruke inteligencije polazi od činjenice da ljudska bića imaju više međusobno nezavisnih tipova inteligencije.

Eminentni Harvardov profesor Hauard Gardner utemeljio je program višestruke inteligencije (Howard Gardner’s Theory of Multiple Intelligences) koji se sa velikim rezultatima primenjuje u odabranim svetskim školama, koje imaju posebne uslove za njegovo sprovođenje i čiji su nastavnici posebno obučeni za njegovu primenu. Učenici koji završe školovanje po ovom programu ostvaruju zapažene rezultate i veliki uspeh u daljem obrazovanju u poređenju sa vršnjacima koji su se školovali po tradicionalnim kurikulumima. Otuda je ovaj program sinonim za izvrsnost kad je reč o edukaciji.

U Srbiji, jedino u Savremenoj osnovnoj školi vaše dete može pohađati Harvardov program višestruke inteligencije i tako ostvariti svoj pun potencijal.

8.

Promocija zdravog života i pravilne ishrane

U Savremenoj osnovnoj školi, stariji osnovci stiču svest i navike zdravog života na praktičan način i kroz posebne radionice, gostujuća predavanja i akcije.

Školski restoran priprema zdrave i izbalansirane obroke koji učenicima  obezbeđuju neophodnu energiju, poboljšavaju koncentraciju i doprinose zdravom razvoju.

Pravilna i planirana fizička aktivnost sprovodi se kroz redovne časove fizičkog vaspitanja, ali i vannastavne sportske aktivnosti gde osnovci razvijaju svoje veštine iz fudbala, košarke, gimnastike….

Predavanja i radionice na kojima su gosti često eminentni stručnjaci za ishranu i fizičku aktivnost upoznaju učenike sa važnošću zdravog stila života i prenose im znanja koja im omogućavaju da i sami upražnjavaju taj stil: od toga koje su namirnice  dobre za njih do rasporeda obroka i fizičke aktivnosti na dnevnom i nedeljnom nivou.

9.

Zelena škola

Kroz redovnu nastavu i vannastavne aktivnosti kao što su radionice, predavanja, izleti u prirodu i volontiranje, učenici Savremene osnovne škole  stiču važna znanja o očuvanju životne sredine.

Učenici Savremene osnovne škole stiču svest o značaju klimatskih promena, neophodnosti očuvanja flore i faune, načinima efikasnog korišćenja energije, odgovornom odlaganju otpada i značaju reciklaže, alternativnim načinima transporta, važnosti očuvanja prirodnih resursa i o globalnim posledicama ličnih postupaka.

Na taj način, osnovci uče kako da očuvaju našu planetu za sebe i buduće generacije.

10.

Najbolja priprema za budućnost

U Savremenoj osnovnoj školi, vaše dete će se pripremiti za svet odraslih na prirodan način i bez stresa. Kroz modernu nastavu, spoj teorijskog znanja i njegove praktične primene i bogate vannastavne radionice, učenik će usvojiti ključne veštine i znanja koji će mu omogućiti da na siguran i uspešan način zakorači u svet odraslih.

A glavni uslov da se bude uspešna odrasla osoba jeste da nikada ne zaboravimo dete u sebi i sposobnost za igru i radovanje. To je ono što će vaše dete zauvek poneti sa sobom iz Savremene osnovne škole.

Prijavite se

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »