DODATNE SEKCIJE I RADIONICE

MESTO GDE OSNOVCI NEGUJU SVOJ TALENAT

Učenicima Savremene osnovne škole na raspolaganju je veliki broj izbornih vannastavnih aktivnosti. Sekcije su mesto na kom učenici od V do VIII razreda pronalaze svoja interesovanja, neguju talente, usavršavaju različite veštine, produbljuju prijateljstva i dobro se zabavljaju.

Bilo da vaše dete voli da glumi, piše, crta, svira, bavi se sportom ili ga posebno interesuje moderna tehnologija, u Savremenoj će moći da slobodno razvija svoj talenat.

Zahvaljujući primeni programa za razvoj višestruke inteligencije, sekcije su zamišljene tako da predstavljaju dopunu osnovnog nastavnog programa tako što učenicima pružaju dodatna znanja iz različitih životnih oblasti, ali i omogućavaju kreativni predah od učenja.

A možda baš na nekoj od dodatnih sekcija vaše dete pronađe svoj poziv i buduće zanimanje.

Programiranje i STEAM laboratorija

Za učenike koje posebno interesuje tehnologija tu su i dodatne sekcije iz IT-ja, na kojima mogu savladati osnove programiranja i grafičkog i web dizajna. Kroz različite vrste softvera za učenje programiranja, vaše dete će kreirati jednostavne sajtove i video igre. Takođe, u STEAM laboratoriji imaće prilike da gradi mini-hidroturbine i solarne panele, pokreće robote…

Kreativna i odgovorna upotreba tehnologije je ono što će osnovci usvojiti na ovoj sekciji.

Svetlost pozornice

Dramska sekcija u Savremenoj prilika je za naše učenike da zasijaju punim sjajem na pozornici. Izvođenje različitih predstava omogućiće osnovcu da se dobro zabavi i oživi različite junake književnih i pozorišnih komada, a pritom i pobere aplauze svojih vršnjaka.

Poseban deo sekcije predstavljaju vežbanje recitovanja i priprema za recitatorska takmičenja, što pomaže vašem detetu da pobedi tremu od javnog nastupa i savlada veštinu razgovetnog izražavanja.

Klasične, pop i rok zvezde

Učenici koji vole da pevaju ili da sviraju u muzičkoj sekciji imaju priliku da neguju svoj talenat i tako steknu veštine koje omogućavaju da on istinski zablista. Osnovci se zabavljaju dok izvode širok repertoar – od klasičnih kompozicija do dela moderne, rok i pop muzike.

U zavisnosti od broja polaznika, formiraju se vokalno-instrumentalni sastavi koji zabavljaju svoje vršnjake na školskim priredbama i manifestacijama.

Na kraju godine savremeni muzičari se pripremaju i za veliku školsku priredbu, na kojoj nastupaju pred svojim drugarima i roditeljima.

Savremeni umetnici

Likovna sekcija omogućava učeniku da ispolji svoju kreativnost kroz crtanje, slikanje, vajanje… Osnovci uče tehnike crtanja, slikanja i vajanja; primenu klasičnih i modernih umetničkih postupaka. Svi učenici imaju priliku da svoje radove prezentuju u školskoj galeriji.

Učenicima u goste dolaze eminentni umetnici – profesori i studenti FSU, koji nesebično dele svoje znanje sa njima.

Za pisce, pesnike i posvećene čitaoce

Učenici od V do VIII razreda kojima jezik ide od ruke i uživaju da čitaju, a vole  i ponešto da napišu ovde će naći svoju kreativnu oazu.

Uz rad sa nastavnicima i gostovanje poznatih pisaca, osnovci na zabavan način savladavaju gramatičke finese, pišu kreativne priče i čitaju knjige koje nisu obuhvaćene školskim programom.

Savremeni reporteri

Novinarska sekcija namenjena je svim učenicima od V do VIII razreda koje privlači uzbudljivi svet novinarstva.

Ovo je njihova prilika da osmišljavaju i kreiraju školske novine koje će čitati njihovi drugovi. Osnovci uče kako da napišu novinski članak, istraže temu i uređuju novine. Radovi učenika redovno se objavljuju u glasilu učenika Savremene, koje izlazi na kraju svakog polugodišta.

Mlade dame i gospoda

Na časovima bontona za učenike od V do VIII razreda, deca se uče lepom ophođenju, pristojnom ponašanju za stolom, finesama vladanja u različitom društvu i otmenom odnosu prema suprotnom polu.

U Savremenoj, mlade dame i gospoda uče se da je važno da pored najkvalitetnijeg obrazovanja čovek stekne i vrhunsko vaspitanje i tako postane obrazovan i odgovaran pojedinac sa stilom.

Plesači i plesačice

Časovi klasičnog plesa omogućavaju učenicima od V do VIII razreda da razviju svoj dar za igru i nauče mnoštvo klasičnih i modernih plesova koji će od njih načiniti zvezde priredbi.

Učenje širokog spektra igara – valcera, fokstrota, tanga… – omogućiće vašem detetu da postane vešt igrač i da se pritom sjajno zabavlja na podijumu za igru.

Upravljanje ličnim finansijama

Ova sekcija namenjena je učenicima od V do VIII razreda sa ciljem da steknu osnove finansijske pismenosti.

Osnovci se uče da razumeju koncept racionalnog trošenja i planiraju izdatke i prihode i upravljaju ličnim budžetom, te odrastaju u ljude koji umeju da vode računa o svojim finansijama.

Lična inicijativa i preduzetništvo

Učenici od V do VIII razreda na ovoj sekciji se uče vrednosti privatne inicijative i preduzetničkog duha. Kroz zanimljive i realne primere, osnovci timski rade na pokretanju projekata i uče se kako da realizuju ideje.

Oni takođe odlaze u posete poznatim i uspešnim kompanijama, gde stiču osnovne informacije o poslovanju u praksi i uče osnove pokretanja i vođenja biznisa na licu mesta.

Sportska i šahovska sekcija

Učenicima od V do VIII razreda koji su talentovani za različite oblasti sporta na raspolaganju je sportska sekcija. Na njoj se, uz nadzor nastavnika fizičkog, trenira po posebnim programima i organizuju se ekipe koje se prijavljuju na različite turnire. Takođe, osnovci koji vole šah imaju prilike da ovladaju ovom igrom kroz rad sa nastavnicima, ali i posete srpskih šahovskih velemajstora.

Vaše dete predstavlja svoju školu, dok ga verno bodre njegovi drugari.

Otvorite mogućnosti za svoje dete

Period od V do VIII razreda je vreme kada dete razvija mnoštvo interesovanja. Sekcije su tu da mu ukažu na širok spektar mogućnosti i pruže veštine iz različitih oblasti savremenog života. Na taj način, kroz igru i ličnu inicijativu učenik stiče vredna znanja, ali i kristališe svoje planove i želje za buduće obrazovanje.

Svaka od sekcija i radionica je izbornog karaktera i nije obavezna. Svoje dete možete upisati na koliko god sekcija želite, ali jednom kada se odluči koje radionice želi da pohađa, poželjno je da školarac bude redovan na njima.

Neka se vaše dete slobodno razvija.

Prijavite se

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »