Test za roditelje

Obrazovne institucije
Obrazovni servisi

POPODNEVNE AKTIVNOSTI U ŠKOLI

Za još bolji uspeh vašeg deteta

Savremena osnovna škola predstavlja prostor u koji vaš školarac dolazi rado i sa osmehom. Vreme koje u njoj provede ispunjeno je učenjem, druženjem, istraživanjem.

Mogućnost popodnevnih aktivnosti predviđena je za decu od I do V razreda. Svakog dana od završetka nastave do 18 časova vaše dete može svoje vreme da provede školi tako što će se družiti i upoznati nove drugare, završiti domaće zadatke, prisetiti se svega što je saznalo u toku dana i to obnoviti i kroz zanimljive igre naučiti mnogo novih stvari.

Ovo je sjajan način za praćenje i usmeravanje samostalnog rada svakog učenika, a navike koje stiče kroz popodnevne aktivnosti u školi dugoročno će usvojiti.

PREDNOSTI DODATNOG RADA

POMOĆ U OBAVLJANJU DOMAĆEG ZADATKA
ZAVRŠAVANJE SVIH OBAVEZA U ŠKOLI
UČESTVOVANJE U EDUKATIVNIM AKTIVNOSTIMA
RELAKSACIJA I ZABAVA SA VRŠNJACIMA
DRUŽENJE I STICANJE NOVIH POZNANSTAVA
RODITELJI LAKO ORGANIZUJU SVOJE VREME

O vašem detetu vode računa posvećeni učitelji i nastavnici, koji osmišljavaju aktivnosti koje su u isto vreme relaksirajuće i sadržajne. 

SADRŽAJNO I RELAKSIRAJUĆE PROVEDENO VREME

U specijalno uređenim prostorijama za učenje, igru i razonodu, školarcima je na raspolaganju veliki broj aktivnosti koje će obogatiti njihov boravak u školi.

Popodnevne aktivnosti u školi odvijaju se u 3 grupe, prema uzrastu dece:

  1. I razred;
  2. II i III razred;
  3. IV i V razred.

Mlađe grupe vode učitelji, a stariju školski pedagog. Popodnevne aktivnosti počinju odmah posle ručka, od 13:10h, osim sredom, kada svi razredi imaju likovnu sekciju do 14h.

Aktivnosti koje će učenici imati zavise od grupe u kojoj su i nastavnog plana, ali u njih je uvek ubrojana izrada domaćih zadataka, vreme za relaksaciju, predah i druženje, boravak na otvorenom ukoliko to vremenske prilike dozvoljavaju i brojne zanimljive aktivnosti u study hubovima.

Mentalna gimnastika

Aktivnosti: slagalica, mozgalice, asocijacije, pantomima, čitanje knjiga, igre memorije, karaoke, imitacija plesnih pokreta, edukativni filmovi uz mini-bioskop, eksperimenti i još mnogo zanimljivih igrica za savremene osnovce.

Nakon nastave, u ovom periodu vaš školarac će se sa drugarima opuštati uz društvene igre, u kojima će na kreativan način dolaziti do rešenja koja zahtevaju određene igrice i time razvijati svoje kognitivne i mentalne sposobnosti.

Samostalan rad: Završavanje zadataka

Aktivnosti: završavanje domaćih zadataka.

U toku dodatnog rada učenici završavaju svoje školske zadatke, samostalno ili uz pomoć učitelja i nastavnika, zajedno ih proveravaju i obnavljaju ono što su naučili u toku dana. Tako će sve svoje obaveze završiti u školi kako bi kod kuće imali više slobodnog vremena, koje roditelji mogu efikasno da im organizuju.

Zdrava užina

Užina: voćne pite, granola sa voćem, voćna salata, ovsena kaša i još mnogo zdravih obroka.

U savremenom boravku učenici svakog dana imaju zajedničku zdravu užinu, koja se sastoji od raznovrsnih svežih namirnica i ukusnih napitaka od voća i povrća. Kada usvoji naviku da jede redovno i zdravo još u detinjstvu, vaše dete će svest o značaju pravilne ishrane i zdravom životu održavati i kasnije.

Provera zadataka i obnavljanje gradiva

Aktivnosti: proveravanje domaćih zadataka, prisećanje i obnavljanje naučenog gradiva.

Uz nastavnika ili učitelja učenici u ovom periodu proveravaju domaće zadatke, a nakon toga se prisećaju i obnavljaju ono što su u toku dana naučili. Na taj način vaše dete će dugoročno zapamtiti sve što je naučilo na časovima i već na početku školovanja će usvojiti naviku da redovno uči i završava svoje obaveze na vreme.

Kreativne aktivnosti

Aktivnosti: umetničke radionice, odeljenjske priredbe, takmičenja, kvizovi, uređenje panoa, društvene igre, slušanje muzike za decu i još mnogo interesantnih igara za razvoj kreativnosti.

U ovom periodu vaš mali kreativac će kroz zanimljive zadatke u okviru kreativnog ateljea podstaći svoj umetnički duh, otkriti novi talenat, pronaći omiljeni hobi i iskoristiti svoj pun potencijal.

Rekreativne i sportske aktivnosti

Aktivnosti: vežbe koordinacije sa loptom, vučenje konopca, preskakanje vijače, trčanje u džakovima, tehnike vođenja lopte, „Ledeni čika”, „Između dve vatre”, „Dan-noć” i još mnogo igrica prilagođenih uzrastu osnovaca.

Na sportskom poligonu u školskom dvorištu ili u toku posebno organizovanih dana u prirodi – na Avali, Kalemegdanu, Adi – mali sportisti će se relaksirati uz igre, uvežbati tehniku trčanja, naučiće osnove raznih sportova, standardne plesne korake i još mnogo toga.

Uz mnogo druženja, učenja i dinamičnih aktivnosti, učenike u toku popodnevnih aktivnosti u školi čeka još puno iznenađenja koja će dugo pamtiti i koja će im boravak u školi učiniti još lepšim. Svaki trenutak proveden u Savremenoj učenicima je edukativan, zabavan i sadržajan, dok roditeljima olakšava da organizuju svoje vreme i vreme svog deteta.

Prijavite se

Upis za generaciju 2021/22. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »