Nacionalni plan i program

Tradicionalna znanja za najmlađe osnovce

Nacionalni plan i program je osmišljen tako da najmlađima pruži osnovna znanja iz maternjeg jezika, matematike i sveta koji nas okružuje i uvede ih u čarobni svet umetnosti. Savremena osnovna škola poklanja podjednaku pažnju svakom detetu od prvih časova. Brižljivo odabran nastavni kadar prepoznaje pojedinačne talente i usmerava učenike da na optimalan način usvajaju gradivo nacionalnog kurikuluma. Uz pomoć savremenih tehnologija, deca učenje doživljavaju kao spontanu i zabavnu aktivnost i tako stiču ljubav prema sticanju znanja koja će ih pratiti tokom celog daljeg školovanja.

Škola kreirana sa roditeljima

U Savremenoj imamo stav da su roditelji naših učenika naši prijatelji i partneri. U saradnji sa njima stvaramo optimalne uslove kako bi deca od prvog dana u školskim klupama dobila najviše od nacionalnog obrazovnog programa.

Najbolje od nacionalnog programa za mlađe osnovce

Nacionalni program Savremene izvodi se po zvaničnom nastavnom planu i programu koji je odobrilo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Ovaj plan i program se konstantno osavremenjuje i nadograđuje upotrebom novih tehnologija, inovativnim nastavnim materijalima i drugim resursima za stručno usavršavanje učenika, vaspitača, učitelja i nastavnika.

Akreditovani program»

OŠ Savremena nudi duboko personalizovano iskustvo za svako dete od prvog dana. U školi se sagledavaju stvari iz ugla svakog učenika, prepoznavaju se njihove potrebe, uočavaju se njihova interesovanja i u stalnom komunikaciji sa njima i njihovim roditeljima stvara se okruženje koje najviše pogoduje svakom detetu.

Zahvaljujući personalizovanom planu za svakog učenika, učitelj ima potpuni uvid u napredak svakog deteta i pruža im  individualne savete koji pomažu da učenici postigne svoj puni potencijal.

Personalizovano učenje»

Plan ličnog usavršavanja podrazumeva:

Individualno učenje

Kreativne zadatke

Nagrade za uspeh

Od prvih dana školovanja obraća se pažnja na talente svakog deteta i oni se tokom prvih godina školovanja podstiču i razvijaju bez obzira da li se odnose ne neke od nastavnih predmeta (matematika, jeziici, muzičko, likovno…) ili su neke međupredmetne i životne veštine kao što su talenat ua komunikaciju, međuljudske odnose, sport i slično.

U OŠ Savremena se svi talenti jednako tretiraju baš kao što so su nam i sva deca podjednako bitna. Smatramo da ne postoji netalentovano dete već samo nedovoljno zainteresovani prosvetni radnici koje će talenat uočiti.

Prepoznavanje talenata>>

Roditelji mogu da se opredele za dodatne aktivnosti u školi tokom kojih će učenici pohađati dodatne časove, raditi domaći uz nadzor učitelja i učestvovati u zabavnim aktivnostima kakve su gledanje edukativnih filmova, rešavanje kvizova i sadržajan odmor u dvorištu. Nakon nastave, o detetu brinu posvećeni učitelji i učiteljice, koji osmišljavaju aktivnosti koje su u isto vreme relaksirajuće i sadržajne.

Tokom dodatnih aktivnosti učenicima su obezbeđeni zdrav ručak i užina, dok roditelji imaju mogućnost dodatno da odaberu da li će njihovo dete nakon toga imati i organizovan prevoz do kuće. Svaki trenutak proveden u Osnovnoj školi “Savremena” učenicima je edukativan, zabavan i sadržajan, dok roditeljima olakšava da organizuju svoje i vreme svog deteta.

Dodatne aktivnosti>>

Pravilna i zdrava ishrana od ključnog je značaja za najmlađe osnovce čije se telo neprestano razvija. Usvajanje svesti o značaju aktivnog života i pravilne, balansirane ishrane u najranijim godinama, doprinosi da učenici ove navike lakše održavaju i kasnije.

Hrana koju učenici konzumiraju predstavlja gorivo za njihovo telo koje je izloženo velikom broju aktivnosti. Zato je važna briga o načinu unošenja namirnica koje su pune vitamina, minerala i hranljivih vlakana.

Strogo vodimo računa da se na njihovoj trpezi ne nađu industrijske namirnice, aditivi, pojacivači ukusa, belo brašno i šećer, rafinisana biljna ulja. Sve namirnice su 100% sveže, spremjene neposredno pred obrok. Pored uravnoteženih obroka veliki deo programa čini i edukacija u vezi sa ishranom.

Zdrava ishrana>>

  • Sveže
  • Prirodno
  • Kombinovano
  • Bez veštačkih dodataka

Rani razvoj intelektualnih veština

Uz upotrebu interdisciplinarnih metoda za usvajanje znanja, časovi se odvijaju na inovativan način. Umesto da lekcije iz svakog predmeta uči odvojeno, dete ih usvaja tako što ih povezuje sa znanjima iz drugih oblasti i na taj način usavršava i samostalno razmišljanje.

Logičko
promišljanje

Bolje i efikasnije snalaženje u svakodnevnim situacijama i poboljšano rešavanje problema.

Kritičko
mišljenje

Razvoj kritičkog mišljenja od najranijeg uzrasta omogućava bolju analizu, interpretaciju, vrednovanje i selekciju informacija.

Višestruka
inteligencija

Harvardov model razvijanja višestruke inteligencije, kroz učenje principa i na praktičnim primerima prema poojedinačnim afinitetima.

Multidisciplinarni
časovi

Inovativan pristup u sredini obogaćenoj savremenom tehnologijom, deca postaju deo svebuhvatnog, eko-osvešćenog i kreativnog nastavnog procesa.

*Utisci roditelja nastali nakon iskustva njihove dece kao učenika neke od savremenih škola u sistemu, Savremene gimnazije i Savremena International School.

Tehnologija za najmlađe osnovce

OD KONZUMENTA DO STVARAOCA
SOS-Aplikacije-I-IV-Razred-480x426

U Savremenoj, deca uče kroz zabavu koristeći najsavremenije tehnologije. Osim kvalitetnijeg, bržeg i modernijeg pristupa obrazovanju, upotreba tehnologije od prvih školskih dana dovodi do kritičkog odnosa prema tehnologiji, tako da učenici neće postati obični konzumenti već aktivni stvaraoci kreativnih igara i zadataka koje će zajedno rešavati.

Tehnologija i edukativne aplikacije dodatno podstiču dečju maštu, kreativnost i kritičko mišljenje. Znanja kao što su osnovne matematičke operacije, jezik, priroda i društvo, početni koncepti iz kodiranja, najmlađi učenici usvajaju na način koji ih angažuje i podstiče na samostalnost u učenju.

Edukativne aplikacije specijalno prilagođene razvoju i potrebama učenika od I do IV razreda omogućavaju vašem osnovcu da na napredan i savremen način savladava gradivo. Uz pomoć slike, zvuka i grafike u službi znanja, učenik od malih nogu razvija ljubav prema učenju i upoznaje se sa edukativnom ulogom i potencijalima pametnih uređaja.

DOBRO DOŠLI, OSNOVCI

U TOKU JE UPIS SAVREMENIH OSNOVACA PO POVLAŠĆENIM USLOVIMA. ISKORISTITE POGODNOSTI >>

Dodatne sekcije

Raznovrstan vannastavni program za ispitivanje, prepoznavanje i razvijanje talenata

Dodatne sekcije su mesto gde mlađi osnovci uočavaju i razvijaju svoje talente, usavršavaju različite veštine, produbljuju prijateljstva i dobro se zabavljaju. Ove sekcije su idealna prilika da deca zavole školu od prvog dana

PRVI GLUMAČKI KORACI

Crtanje i slikanje

Sport i igre

Muzika

Briga o prirodi

Časovi plesa

Lepo ponašanje

ŠTA VAS JOŠ OČEKUJE U SAVREMENOJ?

Od savremenih prostorija i najmodernijih edukativnih rekvizita preko prostranog i uzbudljivo opremljenog dvorišta do sjajnih i posvećenih učitelja – ovo je carstvo vašeg mališana. Pozitivna i afirmišuća atmosfera,  u kojoj se dete oseća slobodno da pita, negoduje, istražuje, osloboditi svoju radoznalost i probudi skrivene potencijale.

Sa mnogo ljubavi i posvećenosti pristupamo svakom novom danu i deca to osećaju. A njihova dostignuća i osmesi sve govore roditeljima.

Najbolji finski model obrazovanja od sada i u Savremenoj

Najbolji finski model obrazovanja od sada i u Savremenoj

Finski model obrazovanja već decenijama važi za najbolji školski sistem na svetu čiji učenici konstantno postižu najviše rezultate na PISA ...
Lepo vreme kao stvoreno za šarenu učionicu na otvorenom

Lepo vreme kao stvoreno za šarenu učionicu na otvorenom

Naši mali umetnici iskoristili su sunčan dan da ukrase dvorište Savremene osnovne škole šarenim bojama. Učenici III-1, zajedno sa u ...
U Savremenoj se pripremamo za dobijanje Cambridge sertifikata iz engleskog jezika

U Savremenoj se pripremamo za dobijanje Cambridge sertifikata iz engleskog jezika

Savremena osnovna škola obezbedila je svojim učenicima mogućnost da se pripreme za polaganje prestižnih Cambridge Assessment English. ...
„Maj – mesec matematike” u Savremenoj osnovnoj školi

„Maj – mesec matematike” u Savremenoj osnovnoj školi

Matematika je u Savremenoj osnovnoj školi jedan od omiljenih predmeta, što često nije slučaj u drugim školama. Nastava iz matematike je ...

ŠKOLA PO MERI VAŠEG DETETA

PRIDRUŽITE NAM SE U VIRTUELNOM OBILASKU

UPIS 2020/2021.

Rezervišite mesto na vreme.
Prijavite se

Upis za generaciju 2021/22. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »